5 tips: Verspil geen jaren en honderden euro’s aan de verkeerde behandelaar

Goede dingen gebeuren als je er voor gaat!

Wat jouw klachten ook zijn, je wilt er waarschijnlijk snel en efficiënt van af.
Nu kun je kiezen uit allerlei soorten behandelingen en behandelaars, waardoor het soms lastig is te bepalen waar je goed aan doet.

Omdat de verkeerde behandelaar je veel tijd, geld en gezondheid kan kosten heb ik 5 tips voor je verzameld die je hieronder leest.
Vijf tips die de kans vergroten dat je bij de juiste persoon terechtkomt die je zo snel mogelijk van jouw klachten kan afhelpen.

1: Richt de behandelaar zich op de klacht of op de oorzaak?

Soms denken mensen dat reguliere behandelaars aan symptoombestrijding doen en alternatieve behandelaars de oorzaak aan pakken. Niets is echter minder waar. Als je kijkt naar waar klachten vandaan komen, zul je zien dat veel therapieën zich richten op de plek waar de klacht zich uit.

Als je snel en doeltreffend resultaat wilt is het dus van belang dat je een behandelaar kiest die weet hoe de oorzaak gezocht en gevonden moet worden. En vervolgens natuurlijk hoe die oorzaak verholpen wordt.

Vaak is het ontstaan van klachten een combinatie van tekorten in leefstijl en omgeving. Denk bijvoorbeeld aan de verkeerde voeding, beweging, stress en wellicht een belasting met giftige stoffen, hormonale disbalans of een slechte darmflora. Meestal zie je hier ook overlapping en dien je meerdere factoren tegelijk aan te pakken.

Wil jij snel en efficiënt gezonder worden?
Kies dan een behandelaar die verstand heeft van deze gebieden en daardoor de oorzaak kan vinden en behandelen.

2: Kan de behandelaar je haarfijn uitleggen wat er gaande is?

Alleen als een behandelaar weet waar je klacht vandaan komt, kan hij het je uitleggen. En alleen dan, kan hij hij pad zien waardoor je klachten zijn ontstaan en vandaar uit aangeven hoe je het kan verbeteren.

Een behandelaar zal jou dus niet goed kunnen helpen als hij jouw situatie niet goed kan uitleggen. Als hij niet kan vertellen waar je klachten zijn ontstaan en hoe ze verholpen moeten worden. Want zonder die uitleg begrijpt hij ook niet waar je klachten vandaan komen. Zorg dus dat jouw behandelaar haarfijn weet wat er gaande is en wat er moet gebeuren.

3: Kan de behandelaar een inschatting geven hoelang je behandeling nodig hebt?

Dit is een vervolg op punt 2.
Als een behandelaar weet wat je probleem is en hoe het opgelost moet worden dan kan hij een voorzichtige inschatting geven van de behandelduur. Als iemand daar geen antwoord op heeft, dan weet hij waarschijnlijk niet hoe jouw klachten opgelost moeten worden.

Een goede behandelaar heeft geen moeite om aan de hand van de oorzaak en de nodige therapie een inschatting te maken.

Daarnaast: mocht een behandelaar aangeven dat je een jaar of langer nodig zult hebben, dan kun je in de meeste gevallen er van uit gaan dat diegene zich focust op je klachten en niet op de oorzaak. Wil je sneller beter worden, dan is het raadzaam iemand te vinden die wel de oorzaak aanpakt.

4: Doet jouw behandelaar een uitgebreide intake?

Hoe vind je die oorzaak die ik steeds benoem? Door goed te graven.
En dat doe je aan het begin. Als een behandelaar in de eerste sessie niet het onderste uit
de kan haalt, kan de richting van de therapie al meteen verkeerd gaan.

Je kunt het vergelijken met schieten. Je hoeft maar iets af te wijken, maar hoe langer het duurt (hoe verder de kogel weg is) des te verder wijk je van je doel af. Wanneer jouw behandelaar dus geen uitgebreide intake doet waarbij je het hemd van het lijf wordt gevraagd, kan een behandelaar dus ook nooit ontdekken waar je klachten vandaan kunnen komen.

Een uitgebreide en intelligente intake is dus een voorwaarde om de juiste therapie aan te kunnen bieden.

5: Begint jouw behandelaar bij de basis?

Elke therapie is onderhevig aan de basis die jouw leefstijl heet.
Het gros van de gezondheidsklachten heeft als oorzaak de eerder genoemde tekorten in voeding, beweging en stress. Dit kan vervolgens weer resulteren in darmklachten, hormonale problemen, slapeloosheid, energietekort, hoofdpijn en ga zo maar door.

Zolang die basis niet goed komt, kun je behandelingen blijven doen gericht op daar waar jij klachten hebt. Dit is echter dweilen met de kraan open. Jouw lichaam en geest blijven gezond onder bepaalde voorwaarden. En die liggen dus onder andere de juiste voeding en beweging.

Wanneer jouw behandelaar daar niet (juist) in is geschoold, kan hij jou dus niet begeleiden in het in orde maken van die basis. En gezien die basis vaak deel is van de oorzaak zal vervolgens de therapie wederom voornamelijk symptoombestrijding zijn.

Conclusie:

Het is zonde om jaren en honderden (of meer) euro’s te besteden aan behandelingen die niet werken, of die wel fijn zijn maar waarvoor je steeds terug moet komen omdat het effect wegebt.
Idealiter kom je van je klachten af.

Bij Praktijk Orthomoleculair wordt gebruikt gemaakt van een uitgebreide intake.
We hebben tot 90 minuten de tijd om je goed door te lichten, nog los van het intakeformulier wat van te voren wordt bestudeerd.

Het intakeformulier dat je invult, wordt zelfs GRATIS beoordeeld.

Mocht de conclusie zijn dat ik je niet kan helpen, dan ben je dus ook geen geld kwijt. Je kunt altijd vrijblijvend contact opnemen en laten bekijken of je aan het juiste adres bent om van je klachten af te komen. In de meeste situaties is dat het geval.

Daarnaast richt ik me ook op de basis (leefstijl) en het aanpakken van de oorzaak. Of dat nu bijvoorbeeld zit in hormonale disbalans, darmklachten, voedingstekorten of terugkerende ontstekingen.
Ik ga met je aan de slag vanuit de basis.

Dit houdt, zoals je inmiddels weet, dus ook in dat ik je kan uitleggen hoe je situatie in elkaar zit. Ik bespreek met je hoe alles hoort te werken, wat er bij jou misgaat en hoe we het gaan aanpakken.

Zo krijg je zelf inzicht in het proces en begrijp je ook goed wat je zelf kunt doen om zo snel mogelijk gezond te worden.

Ben het type persoon dat snel en efficiënt van je klachten af wilt?
En heb jij de voorkeur voor het aanpakken van de oorzaak in plaats van het bestrijden van je klachten?

Vraag dan zeker geheel vrijblijvend mijn intakeformulier aan.
Ik schat GRATIS je situatie in en laat je weten of je aan het juiste adres bent om gezonder te worden.

Klik hier om  nu contact op te nemen.

orthomoleculair therapeur

Dhr van Unen
Orthomoleculair therapeut volgens de klinische Psycho Neuro Immunologie,
Expert Ziektepreventie en Gezondheid

Plaats een reactie