Waarom je Cholesterol omhoog moet

Als jij geen vet eet…
Eet je vetten!
Vlees, vis, eieren, avocado’s, kokos, olijven(olie), pure chocola en wat noten.

cholesterol dieet

Gezonde vetten zorgt NIET voor cholesterolproblemen. Het verhaal dat je aderen verstopt raken door vet en dat dat de oorzaak is voor hart-en vaatziekten, is een hardnekkige mythe.

Ondanks dat veel mensen inmiddels beter weten zijn er nog steeds talloze mensen die vet mijden en light producten gebruiken.
Vetten zijn een belangrijke bron van schone energie en belangrijke bouwstoffen in jouw lichaam.

Er zijn vetten die je nodig hebt en vetten die je ziek maken.

Cholesterol is je vriend!

Cholesterol is een noodzakelijke stof in het lichaam, vitaal voor onze gezondheid.
En denk je nou echt, dat de natuur fouten maakt bij iedereen om ‘slecht cholesterol’ in je te stoppen?

Nee!

Het is een bouwstof van elke cel in jouw lichaam, voor veel hormonen en voor ons immuunsysteem. Mensen bij wie cholesterol laag is zijn een stuk ongezonder dan bij wie het hoger is.

Daarnaast is hoog cholesterol zeker geen teken dat je ongezond bent. Sterker nog, een hoger cholesterol op latere leeftijd kan een voordeel bieden en zorgen voor een langer leven! [1]

Let wel: dat hoger cholesterol gezond kan zijn is geen vrijbrief om te leven zoals je wilt. Het moet altijd in acht genomen worden met de leefstijl.

Wanneer het cholesterol hoog is bij iemand die rookt, slecht eet (veel frituur / koolhydraten e.d.) en weinig beweegt is diegene zeker voorzien van een hoog risico op hart en vaatziekten.

En dan ligt het risico ook in de balans tussen de verschillende soorten cholesterol.
Niet de ‘goede’ en ‘foute’ .. wederom een klassieke denkfout. Balans tussen alle goede versies die ieder hun eigen functie hebben.

Echter iemand die gezond (paleo bijv.) eet, sport, niet rookt en geen stress heeft, moet geen probleem/medicatie aangepraat worden wanneer het cholesterol toevallig niet binnen de ‘normaal’waarden past.

Die normaalwaardes worden overigens om de zoveel tijd verlaagd. Hierdoor krijgt de farmaceutische industrie van de ene op de andere dag, miljoenen ‘patienten’ wereldwijd erbij. Is dat niet ‘handig’?

Light producten zijn je vriend NIET

Lightproducten bevatten chemische toevoegingen die jouw gezondheid schaden.

Mijd lightproducten en vetarme middelen. Dit zijn gefabriceerde producten gemaakt door bedrijven die angstzaaierij nodig hebben om hun chemische goedjes aan de man te brengen. Trap er niet in.

Lightproducten zitten vol met allerlei toevoegingen die zeer schadelijk zijn voor de gezondheid.

Meerdere eieren per dag echter is totaal geen probleem gezien dit een prachtig en gezond voedingsmiddel is voorzien van goede vetten, eiwitten, vitamines en mineralen.

Sterker nog, wanneer je je inname van cholesterol op een gezonde manier verhoogt, zoals met ei, kan dit je eigen waardes wat doen laten dalen.
Oftewel cholesterol eten, leidt niet automatisch tot verhoging.

Die laatste hardnekkige mensen die je wijs wil maken dat je maar 1 ei per week mag, kun je doorverwijzen naar deze pagina.

Dus, leef gezond. Eet je vetten. Beweeg. Ontstress en omarm je grote vriend cholesterol!

[1] https://medicalxpress.com/news/2010-09-high-cholesterol-longevity.html

Plaats een reactie